Monday, October 17, 2016

Space Electronic Noise Night in AG

Autumn show! Sarajevo, Tuesday, October 25 at 9 PM



Millions of Dead Tourists
Bass Class Electonics (Grčka)
Adam_is / Skållhal
Astronoise (Grčka)

Lokalna podrška:
Radar Implant
Power Electronic (BiH)

INFO:
Millions of Dead Tourists:
Millions of Dead Tourists je projekt koji predstavlja suradnju tri kreativno srodne duše: Iason (PS Stamps Back), Sotiris (Ksera) i Yiannis (Ksera). Negativizam i širenje očaja, zvučno su upakovali u jedan specifičan materijal koji čine: 2 basa, set bubnjeva, analogne klavijature i masa elektronike /Iason (elektronika), Sotiris (bas), Yiannis (bas)/. Krajem oktobra 2016. se očekuje njihov debi album.
https://soundcloud.com/millionsofdeadtourists

 


Adam_is / Skållhal:
Iza projekta Adam_is stoji Michael Adamis, jedan talentovan i veoma kreativan multimedijalni umjetnik. Slikarstvo i grafiku je studirao u The Athens School of Fine Arts i Environmental Art na University of Art & Design of Helsinki. Kao kompozitor i izvođač aktivan je u još nekoliko projekata: PUTSUM, Zombie Penguin & the Glory Holes, Skållhal, te u grupama: Idiot Stroszek i Hipsters of Mercy. Do sad je snimio dva eksperimentalna kratka filma: Metropolice i DRONE (Zombie Penguin).
https://adamis.bandcamp.com/
 


Skållhal Projekt predstavlja rezultat realnih događaja koji bi se mogli tumačiti kao "the extraction of the stone of madness ", post-traumatski astronoise side projekat čiji se temelji baziraju na ideji smrti i ponovnog rađanja i sklonosti iracionalizma. Riječ Skållhal, predstavlja mješavinu švedskog i islandskog, a znači rupa u lobanji, inspirirana posmatranjem Detifoss-a, jednog od najmoćnijih vodopada u Europi. Moto projekta je: „Ono što te ne ubije, čini te jačim ili samo još čudnijim“.
https://www.youtube.com/watch?v=Q0mCvgoTS7I

Radar Implant:
Bosanski bučni duo kojeg čine: Osa (Glas) i Smrznik (Razglas). Nastali su spontano na jednom od Hladnjača festivala i uvidjeli da odlično zvuče.
"Radar Implant je mutantska zvučna beba, definitivno ono što vašim ušima treba!"



https://www.facebook.com/events/705646899586658/?active_tab=discussion